Adaptivitás az oktatásban

M. Nádasi Mária

Először is Nádasi Mária vizsgájával kapcsolatban:

B és C csoportosok vizsgáztak végül április 12-én, kb.12-13 fő, egy hármas, a többi négyes-ötös, tulajdonképpen túl vagyunk rajta. Volt, aki kevesebb készüléssel is sikeres lett, volt, aki több készüléssel is kevésbé. Változó volt, hogy kitől mit kérdezett, gyakran előkerült az adaptivitás és differenciálás közötti különbség, a projektoktatás, projektorientált oktatás, frontális oktatás kérdései, és nagyon-nagyon gyakran a saját tapasztalatok, mit hogyan csinálsz ezekben a kérdéskörökben. A vizsgán nem éreztük, hogy barátságtalan lett volna, normális hangnemben zajlott minden. Úgyhogy akinek még hátravan, ne aggódjon, meg fogja csinálni. Szerette azt is megkérdezni, hogy a szakirodalomból mit olvastál, szerintem a B csoportnál mindenki olvasta korábban Gyarmathy Éva Hátrányban az előny könyvét, az rajta van a listán, meg Szivák Judit könyve is, amit neki (mármint Szivák Juditnak) is kellett (volna) olvasnunk. Továbbá Nádasi Mária két könyve alap, de ha valaki nem tudja elolvasni, mert nincs elég ideje, akkor  feltettem ide a két könyv kijegyzetelt változatát, ezek nagyon meggyorsítják a készülést.

 

Továbbá azoknak, akik még nem vizsgáztak le, május 3-án lesz vizsgalehetőségük, amire már fel is iratkoztak azok, akik ott voltak 12-én, pénteken délután az előadáson, az alábbi beosztás készült:

 

9:00 Kissné Hajling Katalin

9:15 Nagy-Kálózy Vera

9:30 Kádiné Pénzes Mária

9:45 Szabóné Boritás Marianna

10:00 Mészáros Zsolt

10:15 Békési Eszter

10:30 Benkőné Szilveszter Éva

10:45 Braun Zoltánné

11:00 Pomogács Judit

 

A névsor alapján próbáltam nézni, hogy ki az, aki még kimaradt, Füle Piroska, Sáró Árpád, Sáróné Erdei Tünde voltak szerintem, de természetesen mindenki írjon, akit kihagytunk volna, és berakom a neki megfelelő időpontra.

 

Akinek nem jó ez a 3-a, annak Mária azt üzeni, hogy vegye fel vele a kapcsolatot e-mailben, a címe nadasi(pont)maria(kukac)ppk(pont)elte(pont)hu. Neki más napok is jók, akár más hétköznapok is, ha egyeztettek vele időpontot, akkor tud fogadni egyénileg is.

 

A Radnótis csoporttal azt beszéltük meg, hogy ők külön intézik a saját csoportjuk vizsgáját.